Grieg minutt for minutt - Grieg-fest med KORK

Gratis

Grieg minutt for minutt - Grieg-fest med KORK


NRK Store studio og omkring
  • fredag 15. juni kl. 18.00-23.00
  • lørdag 16. juni kl. 07.00-14.30

Bli med og feire Norges største komponist!

Fredag 15. og lørdag 16. juni er det duket for tidenes musikksending, når alt av Edvard Griegs musikk skal spilles minutt for minutt. Mange sterke musikalske krefter, blant annet 600 musikere, slår seg sammen i en maratonsending fra Bergen og Oslo. Bergen Filharmoniske Orkester spiller i Grieghallen, og en stor mengde musikere gir sitt bidrag på Griegs hjem, Troldhaugen.

I tillegg skal Kringkastingsorkestret gi sitt bidrag fredag kveld og lørdag morgen og formiddag med noen av Edvard Griegs mest kjente verk, blant annet Peer Gynt-musikken og Holberg-suiten. Store studio er åpent både fredag og lørdag og i tillegg lager vi Grieg-fest i og omkring Store studio, med utescene, storskjerm og servering. Gratis adgang begge dager.

Fredag: Baren åpnes kl. 18.00 og sendingen kan følges på storskjerm utenfor Store studio. Utescene med piano på plass for buskspill og musikkstunt. Store studio fylles med jevne mellomrom for å høre KORK gi sitt bidrag. Etter at musikerne er ferdige med å spille kommer de ut og blir med på festen som avsluttes kl. 23.

Lørdag: Frokost serveres fra kl. 07.00. Storskjerm og utescene er på plass. Dette er den store familiedagen, hvor vi ønsker at korps, kor mm skal sette sitt preg på festen utenfor Store studio. KORK spiller både den populære Peer Gynt-suiten og Holberg-suiten denne dagen. Det blir en Morgenstemning du sent vil glemme.

Vil du bidra til festen?

Vi trenger din hjelp for å gjøre dette til den festen Grieg fortjener.

Vil du synge, spille eller danse på scenen foran Store studio?

Vil ditt korps, kor, orkester eller din leikarring være med og lage frokost eller selge kaker og vafler utenfor Store studio på lørdag? Ta kontakt på kork@nrk.noMer informasjon

Følg oss på sosiale medier