• Sørlandschips viser vei til en mer bærekraftig chipspose

  mar 26, 2020


  Sørlandschips viser vei til en mer bærekraftig chipspose

  Verdens Tynneste Sørlandschips – en ny chipsstandard

  Sørlandschips lanserte i 2019 Verdens Tynneste Sørlandschips. En helt ny spiseopplevelse innen chips. Vår tynneste chips noensinne, laget i små porsjoner og stekt på ekstra lav varme, naturligvis med skallet på. Det gir en chips som smaker fantastisk, er ekstra sprø og som smelter på tungen. At vi alltid steker chipsen med skallet på gjør at vi sparer hele 10 millioner poteter i året. Og det er jo sabla bra.

  Ikke nok med det, Verdens Tynneste Sørlandschips var også den første metallfrie chipsposen i Norge som gjorde at den kunne gjenvinnes som plast. Allerede har vi tatt ytterligere grep og gjort posene om til kun en plasttype og kan nå si at alle chipsposene som ble delt ut til studenter i 2020 var resirkulerbare.

  Resirkulerbar papirpose neste

  Vi i Sørlandschips jobber hver dag for å lage en mest mulig bærekraftig chips. Derfor gir vi oss ikke med en resirkulerbar chipspose av plast. I disse dager tester vi ut en resirkulerbar papirpose på noen av våre nyheter Havsalt & Tang fra Lofoten, Norsk Havsalt fra Saltsteinsleia, Sweet Chili og Fyldig Meksikaner. Så vidt vi vet er dette verdens første resirkulerbare papirpose for chips – en liten verdensnyhet fra Sørlandet. Vi håper på positive tilbakemeldinger på den nye papirposen vår og at vi innen kort tid kan flytte alle produktene over på denne papirposen.

  Om du er ekstra interessert kan du klikke her for å lese mer om Sørlandschips sitt arbeid med miljø og samfunnsansvar.

Følg oss på sosiale medier