• Hvem bryr seg?

  mai 14, 2015


  Hvem bryr seg?

  Skoleåret nærmer seg slutten, og som student er vi inne i kanskje den mest stressende perioden av studentlivet – det er nemlig tid for eksamen. Noen av oss er vel forhåpentligvis i god rute og andre begynner snart på skippertakene. Er du en av de som finner alt annet enn pensum mer interessant under denne perioden? Når ble plutselig husvask, støvsuging og strikking så interessant?

  I mitt tilfelle liker jeg ofte å se på TV-serie når jeg spiser, og under eksamenstiden skal jeg innrømme at det fort kan bli litt mer en én episode for å utsette lesingen ytterligere. Derfor kom jeg over TV2 serien ”Hvem bryr seg” denne uken. Ja, jeg vet at jeg er sent ute, og sikkert burde ha sett dette tidligere. Uansett, dette programmet setter søkelys på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre. Klaus Sonstad er programleder, og ved hjelp av skjult kamera setter han opp diverse hverdagslige settinger for å teste hvor hjelpsomme folk egentlig er. Jeg ble skikkelig fascinert, og raste gjennom hele sesongen på TV2 sumo i løpet av uka. Har du ikke sett det, så anbefaler jeg deg å ta en titt. Det setter i gang noen tankeprosesser, og kanskje tør du å reagere når du ser andre ukjente mennesker går over grenser som ikke er greit for noen.

  Hvem bryr seg

  Klaus Sonstad tar opp svært interessante situasjoner i «Hvem bryr seg?»

  Apropos hvem bryr seg!

  EEM foto Fredrik Solstad, VG

  Har dere sett min medblogger og ”Anno”-vinner Emilie denne uken? Den jenta har bein i nesa for å si det mildt. Denne uken skrev hun en kronikk i VG om ”Paradise Hotel”. Det som skiller ut Emilie sin kritikk mot ”Paradise Hotel” er at hun går til angrep mot klippingen til TV3, og ikke deltagerne. Jeg vil påstå at nesten alle studenter har sett noe fra skandalehotellet i Mexico, og da har vi stort sett latterliggjort deltakerne og deres oppførsel og/eller kommentarer. Det vi kanskje ikke tenker på, er at det er TV3 som står for all makt på hvordan de vil framstille disse deltakerne. Ulike kommentarer og hendelser kan ha blitt tatt helt ut av sammenheng og klippet sammen for å underholde publikum. Emilie mener at klippingen til TV3 bidrar til å normalisere sexpress og overgrep i fylla. Hun skriver at det deltakerne gjør får stå for deres egen regning (de har tross alt frivillig meldt seg på), men TV3 har et ansvar når de skal klippe sammen serien.

  Les mer her:

  http://www.vg.no/nyheter/meninger/reality-tv/uklar...

  Jeg vil tro jeg er som de fleste andre studenter i Oslo. Jeg er ingen blodfan av ”Paradise Hotel”, men jeg har jo så klart sett en episode i ny og ned. I en av disse episodene skulle en av deltakerne rangere de andre forskjellige deltakerne i programmet. På bunnen av rangstigen havnet to deltakere, sammen med en samefamilie. Dette satte vår samiske befolkning lite pris på og rasismeforsker ved universitetet i Tromsø, Kjetil Lenert Hansen mente at de ble latterliggjort på riksdekkende TV. Nei, det varhelt sikkert ikke meningen av TV3 å gå til angrep på noen, men de bør absolutt tenke seg litt bedre om og gjøre litt mer research før de igangsetter slike klipp. Les mer om saken her: http://www.tv2.no/a/6744010

  Samehets

  Dette bildet fikk Kjetil Lenert Hansen til å se rødt – og med god grunn!

  Hva synes du? Er dette virkelig greit å sende på TV? Jeg stusser litt over hvorfor TV3 ikke stiller opp på intervju mot Emilie eller Kjetil. Her mener jeg TV3 rett og slett har ”driti seg ut” og bør legge seg langflate og be om unnskyldning. Jeg er ikke ute etter å skape noen konflikt, jeg er kanskje et av de mest konfliktskye menneskene man finner, men kanskje er det klipperne av Paradise Hotel som bør være deltakere i neste sesong?

  Forrige uke startet jeg min ”Starting 5” med min gode venn og medisinstudent, Kristoffer Kolnes. Siden jeg da har presentert noen andre først, så har jeg vært høflig nok til at jeg nå kan presentere meg selv.

  I’m out – back to the books!

  Starting5

  Hvem: Magnus Midtvedt. 25 år. Født i Oslo. Oppvokst på Tranby, LierFullSizeRender

  Hva: Årsstudium Historie. Bachelor i Fysisk Aktivitet og Helse ved Norges Idrettshøgskole 2013. PPU utdanning Norges Idrettshøgskole 2014.

  Hvor: Universitetet i Oslo, Blindern.

  Hvordan: Kombinerer historiestudiet med jobb som toppidrettssjef, basketball, ved Asker videregående skole, jobb i vakttjenesten ved Norges Idrettshøgskole, fysisk trener for yngre spillere i Centrum Tigers, blogger for studentpakken og så spiller jeg selv basketball i eliteserien (BLNO) på Centrum Tigers.

  Hvorfor: Er utdannet lærer fra NIH, og tar derfor historie for å få undervisningskompetanse i flere fag enn idrettsfag. Planer om å ta master i kroppsøving og pedagogikk ved Norges Idrettshøgskole høsten 2015.

  Quote of the day: If you want something done – ask a busy person. (Benjamin Franklin)

  • Magnus Midtvedt
  • Instagram/twitter: magdog25

Følg oss på sosiale medier