• London i eksamenstiden

  mai 19, 2015


  London i eksamenstiden

  Er du en av de som synes det er stress å gi bursdag eller julegaver? Jeg synes det er veldig gøy å få gaver, men å finne gaver å gi bort til andre har alltid stresset meg. Jeg har jo lyst å gi noe som mottaker blir veldig glad for. Noe personen trenger. Noe personen ønsker seg. Noe gøy. Noe kreativt. Noe spesielt og unikt. Noe som skiller gaven ifra det alle andre gir. Jakten på den «perfekte» gave kan være stressende og vanskelig.

  For snart 1 år siden klarte jeg å skaffe meg kjæreste. Har aldri vært spesielt flink til å finne på ”kjæresteting”. Jeg vet heller ikke om jeg er noen god kjæreste, men jeg gjør nå så godt jeg kan, og Emelie har heldigvis ikke gått lei. Det er mye «pros» med å ha dame. Mye bra. Det som ikke er så bra er at det ofte kreves mye på gavefronten. Som student har vi kanskje ikke budsjett til disse gavene, og stresset øker kanskje enda mer. Jeg stresser vanligvis særdeles lite. Har hørt at man kan dø av slikt. Å finne gaver er et unntak. Noe måtte gjøres – Jeg vil jo tross alt ikke dø, enda.

  Det sies at de beste gavene er gratis. Er de? Kanskje. Uansett. Tid er kanskje den beste gaven man kan gi. Til mine besteforeldre pleier jeg og brødrene mine å gå sammen med å invitere de på hjemmelaget middag. Bare med oss. Transport og mat av oss. Det tror jeg de setter pris på. Jeg liker å tro at de er evigunge, men i realiteten vet jeg at jeg ikke har de for alltid. Det gjelder å nyte kvalitetstid, og en hjemmelaget middag bare for dem, med bare oss, er av ekte kvalitet. Mamma og pappa liker å trene. I hvertfall å tro at de er aktive. Derfor har jeg de siste årene, gitt dem både treningsprogram og treningsøkter etterfulgt av hjemmelaget middag med meg.

  Dette er kvalitetstid. Kvalitetstid er noe vi lett glemmer å verdsette i våre travle student og jobbhverdager.

  Studenter, kvalitetstid koster ikke penger!

  Kvalitetstid. Det bør da også kunne brukes på kjæreste, eller? Jeg synes det var en god idè. I samarbeid med Emelie, fant vi ut at istedenfor å gi hverandre gave, så bestiller vi heller en liten reise til hverandre. Vi har begge bursdag i mars/april, så timingen kunne ikke vært bedre. Vi satte oss derfor ned i vinter og så på billig-billetter til forskjellige destinasjoner i Europa. Etter litt leting fant vi billige tur/retur billetter til London (800kr), og da var det gjort – det ble London-tur i bursdagsgave til oss :)

  I en ellers travel hverdag, så er det vanskelig å sette av kvalitetstid. Vanskelig, men ikke umulig. Derfor ble det denne helgen, en langhelg på oss i London. Det trenger ikke å bli så dyrt heller når man skal på tur. Man tilbringer særdeles lite tid på hotellrommet, så hvorfor bruke mye penger på hotell? Det viktigste er å ha et sted for å oppbevare bagasje, og så er det greit å ha en seng å sove et par timer i. London er i tillegg en by, hvor prisene er ganske like som i Norge. Istedenfor å bruke masse penger på shopping og store events, så kan man også rett og slett bruke tiden på å gå rundt, være turist og bare ha god tid? Komme seg litt bort, før eksamensrushet virkelig starter.

  Legger ved et lite utvalg med bilder fra vår lille tur til London. Det ble hverken «Maddame Tussauds» eller fotballkamp, men vi hadde det veldig gøy likevel.

  IMG_0043

  Camden Market

  IMG_0026

  Foran Big Ben

  IMG_0033

  Regentīs Park

  IMG_0072

  Utenfor «Ripley´s – Believe it or not»

Følg oss på sosiale medier