• Endelig skolestart!

  aug 24, 2015


  Endelig skolestart!

  Endelig skolestart!

  Sommerferie er helt sinnsykt digg. Jeg vil påstå at den slår alle andre ferier ned i støvlene. For oss studenter har vi til og med kanskje lengre enn 8 uker ferie. Det hadde i hvert fall jeg! Mange studenter jobber mye i sommerferien, da dette er gode penger å hente til den kommende høst. Jeg måtte også jobbe litt, men fikk også tatt meg en skikkelig ferie!

  Hvordan var din ferie?

  For meg så ble første uke av fellesferien brukt på basketskolen.no i Tønsberg, Dette er norges største basketskole, og det har den vært siden oppstarten i 1980. Familien Stien har gjort en unik innsats fra start. Denne basketskolen samler kremen av basketnorge hvert eneste år. Jeg var med som deltaker som første gang i 2000. Siden 2009 har jeg vært med som trener. En jobb jeg er utrolig takknemlig for. Basketskolen.no har for ”basketbomsen” meg vært sommerens høydepunkt siden 2000.

  Basketskolen1

  De siste årene jeg vært en del av lederne på basketskolen.no. Her avbildet med familien Stien. For mer info om basketskolen, klikk på bildet :)

  Etter basketskolen tok jeg og mine basketkompiser en velfortjent hyttetur for å lade batteriene. Dette har vært en årlig greie siden 2012, arrangert av en av mine aller beste venner, Anders Stien. Han følger opp Stien-tradisjonen utmerket!

  Sandefjord2

  Anders Stien, Christoffer Bugge, Reihn Daniel Ramstad og meg på vei til Sandefjord.

  I år fikk jeg også muligheten til å bli med min bedre halvdel, Emelie, til Filippinene. Jeg har aldri vært i Asia før, så dette var en reise jeg så mye frem til. Og med god grunn! Filippinene var helt magisk. Alle bilder av kritthvite strender og krystallklart vann var faktisk ekte. Jeg var i tillegg så heldig at jeg fikk være med å oppleve ”ekte” Filippinene også. Emelie har en haug med slektninger dere nede i og med at moren hennes er fra Filippinene. Jeg fikk se fattigdommen, kulturen og alt det de vanlige turistene ikke får se. Det ga turen et lite særeget preg, og du kommer hjem med en hel masse inntrykk. Det største du sitter igjen med er hvor heldig du er som bor i Norge. Jeg glemmer aldri hva kontaktlæreren min på ungdomskolen sa ” Det er vi som er de unormale i verdenssammenheng”. Vi norske har kanskje lett for å se på oss selv som normale. Husk da at det bor ca 5 millioner mennesker i Norge. I Filippinene bor det 99,9 millioner, og de har ingen kontroll på hvor raskt det vokser. I hovedstaden, Manila, vet faktisk ingen hvor mange mennesker det bor.

  Filippinene var magisk!

  Filippinene var magisk!

  Filippinene var magisk!

  Jeg fikk også gleden av å være aktivitetsleder på Friluftscamp.no siste uken før skolestart. I en hel uke var jeg og andre ledere, sammen med 60 barn mellom 6-9 år i skogen ved Vestlia utenfor Asker. Det var mye liv og energi – akkurat som det skal være!

  Det var non-stop med energi på friluftscamp!

  Det var non-stop med energi på friluftscamp!

  Resten av ferien ble brukt på å trene meg opp mot basketballsesongen som starter i oktober. Vi har allerede startet sesongoppkjøringen, og jeg liker det jeg er en del av foreløpig! Til sesongen må DU komme på basketballkamper og se Centrum Tigers i Vulkanhallen.

  Kom til Vulkanhallen og se mer av dette! Sesongstart er i oktober.

  Kom til Vulkanhallen og se mer av dette! Sesongstart er i oktober.

  Ferie er sinnsykt digg, men du sklir helt ut av rutiner. Du sklir helt ut av døgnrytme. Du spiser annerledes. Du har kanskje for god tid til å rett og slett få gjort noe fornuftig i det hele tatt? Da er det faktisk litt digg med at skole og hverdagen starter opp igjen, eller? Jeg har et travelt år i vente. Jeg starter på min mastergrad i kroppsøving og pedagogikk på Norges Idrettshøgskole. Fyttirokker – det blir spennende!

  Ønsker alle studenter lykke til med studiestart. Beregn litt kaos i starten, men om et par uker er vi alle godt inne i hverdagen igjen ;)

Følg oss på sosiale medier