Fra student til karriere: Andreas Solberg Wahl

Del dette
Tvitre

STUDIE OG KARRIERE

Fra student til karriere:

Andreas Solberg Wahl

Studentbloggen
2. januar, 2021

Som student står man ovenfor mange forskjellige valg, alle ikke like enkle. Vi har derfor opprettet en spalte hvor vi spør en rekke kjente nordmenn om deres studietid, studievalg og hvordan de endte opp der de er i dag.

Andreas Solberg Wahl (født 2. juli 1983) er en norsk fysiker og profesjonell formidler av naturvitenskap. Han har en master i fysikk og en praktisk-pedagogisk utdanning fra NTNU. (Foto: Linda Varpe)

Jeg brukte eliminasjonsmetoden. Jeg skaffet studiekataloger fra de største studiestedene og reiv ut sidene for alt jeg i hvert fall ikke skulle studere. Det er så mye enklere! Så startet jeg forfra igjen, og reiv ut alt jeg neppe ville drive med. Sånn fortsatte jeg til jeg hadde noen tynne lefser igjen. De studiene la jeg inn i Samordna opptak. At det var fysikk på NTNU som endte opp øverst til slutt, var litt tilfeldig.Nei. Eller, i barndommen og ungdommen syntes jeg bussjåfør virket fint. Men etterhvert ble jeg ganske sikker at jeg ville studere noe.Nei, aldri. Det hadde ingen rundt meg heller. De færreste studerer fysikk for å bli programleder, forfatter og foredragsholder.Alle opplevelsene. Alt jeg får lære. Jeg får være med på mye rart, og møte mange interessante mennesker.Det mest frustrerende med fysikken er også det beste med den: Studerer du fysikk blir du én ting. Fysikere jobber i alle mulige deler av samfunnet, og med alle mulige rare problemstillinger. Det skyldes at fysikk ligger i bunnen for så mange andre fag. Men det er også frustrerende, for det ligger ikke noe løp klart dersom man velger fysikk. Det er mye vanskeligere å forklare hva en fysiker gjør enn hva en lege eller snekker gjør.Ikke bekymre deg så mye for fremtiden, men jobb hardt med det som ligger rett foran nesa di. Da vil det alltid dukke opp muligheter og opplevelser – grip dem! Og ta vare på folka rundt deg.

Lyst å vite om konkurranser, utdeling, rabatter, tilbud og tips før alle andre?