Logo Studentpakken
Studietidens lille høydepunkt

Kommunikasjon og sex

Kommuniser ut seksuelle behov, ønsker og savn – fra START!

Som sexolog møter man både voksne og unge mennesker som ønsker råd og veiledning til hvordan få et bedre seksualliv.

Det beste rådet jeg kan gi er å snakke om sex fra starten.
Hvis vi ikke kommuniserer ut våre ønsker, så er det lett for den nye partneren å ‘dure’ i vei slik hen gjorde med sin forrige partner, og det kan jo være helt forskjellig fra våre ønsker.

Alle må ta ansvar for eget sexliv, og derfor er det smart å øve på å snakke om sex.

Det er forløsende å sette ord på behov og ønsker, men fordi man som oftest ikke lærer å snakke om sex, mangler man ofte et språk for det.
Derfor bør man øve.

Da blir det også enklere å ta opp andre ting man tenker på, og
lettere blir det å ta opp endringer ila.forholdet og holde samtalen om seksualitet levende.

Har man fått et naturlig språk for sex, så vil man lett kunne snakke om detaljer omkring orgasme, ereksjon, rekkefølge, hyppighet av sex, nytelse,lyst,intensjon med forholdet, fetisjer, hvor seksuell er du, grenser osv.

Når man oppnår en god, trygg og fin dialog om seksuelle ønsker/behov, er dette noe man får glede av gjennom hele forholdet.

Det skaper en extra dimensjon i relasjonen, en nydelig nærhet og intimitet man ikke vil miste! 🙏🏽

Lykke til, varm hilsen fra Vera 

Del:

Populære artikler

Les flere artikler

Det er alltid vanskelig å finne en ny, god serie som det er et par utgitte episoder av. For hva er bedre enn et skikkelig «ny-serie-maraton», hvor søvn, mat og alt annet blir nedprioritert? Vi spurte derfor dere om tips på nye serier og har her satt sammen en liten oversikt over forslagene som kom inn!
Minipizza mekker du enkelt selv. Kombinasjonen av pepperoni, paprika og Min Kavlifavoritt Cheddar og Chili smøreost sørger for at dette blir en ny pizzafavoritt! Oppskriften gir 6 til 8 minipizzaer.
Det kan være flaut å snakke om underlivet, men det er en naturlig del av livet. Vi bestemte oss for å knuse noen myter om intimhygiene