• Fra student til karriere

  okt 01, 2018


  Fra student til karriere

  Kristin Skogen Lund er administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), og har tidligere vært administrerende direktør i Aftenposten 2007–2010, konserndirektør i Telenor 2010–2012 og visepresident og president i NHO.

  Hun har en MBA fra INSEAD og en Bachelor i International Studies and Business Administration fra University of Oregon.

  - Hvorfor valgte du akkurat denne utdanningen?

  Jeg ønsket å studere i utlandet, og fikk gjennom en stipendordning muligheten til å studere i Oregon. Jeg begynte med økonomistudier, fordi det er et generelt fag og jeg ikke helt visste hva jeg ville bli. Da jeg først var i gang med studiene merket jeg at dragningen var større mot studier i international relations, og fordypet meg i det.

  - Hadde du først andre planer?

  Da jeg begynte hadde jeg ingen klar ide om hva jeg ville fordype meg i, men slikt finner man også ut i løpet av studiene. Det viktigste er å begynne et sted, så lærer man mye underveis – både om faget man studerer og om sine egne styrker og interesser.

  - Hadde du sett for deg at karrieren din gikk den veien den gikk?

  Absolutt ikke. Jeg har alltid vært glad i å formidle, og skulle bli professor da jeg ble stor.

  - Hva liker du best med jobben din i dag?

  Ingen dag er lik og hver dag er lærerik. Jeg jobber hver dag med spørsmål jeg brenner for og får møte fryktelig mange interessante mennesker. Med jobben kommer dessuten et unikt innblikk i mange av arbeids-, nærings- og samfunnslivets viktigste mekanismer, og innflytelsen til å bidra til endring.

  - Hva er det mest frustrerende ved ditt yrkesvalg?

  Mye av arbeidet vi gjør sammen med de andre organisasjonene i arbeidslivet krever møysommelige og langvarige prosesser. Det kan tidvis være frustrerende – helt sikkert for alle parter. Når man jobber så mye med forhandlinger opplever man dessuten at man ikke alltid får det akkurat som man vil. Men det er også styrken i det norske partssamarbeidet. Ingen av oss får det akkurat som vi vil – vi finner kompromisser og gylne middelveier. Og resultatet blir oftest bedre og mer varig enn forslaget hver av oss kom til bordet med.

  - Om du har ett tips til nye studenter, hva ville det vært?

  Det er mange veier til mål. Det betyr at du ikke trenger å sitte på alle svarene første studiedag. Det er lov å ombestemme seg underveis og gå i en annen retning. Det viktigste er at du lærer underveis, at du finner dine egne styrker og interesser og hva du brenner for. Og at du til slutt fullfører noe.

Følg oss på sosiale medier