• Digge fiskeretter på studentmenyen

    feb 17, 2020


    Digge fiskeretter på studentmenyen

    Fisk var kanskje ikke middagsfavoritten i oppveksten. Men mye har skjedd de siste 10 årene. Ikke bare med deg, men med måten vi spiser fisk på. Der det tidligere gikk i ihjelkokt torsk og vasstrukne grønnsaker, snakker vi nå om poke, ceviche og sashimi Fisk er rett og slett ikke hva det en gang var. Borte er den puritanske holdningen til hvordan fisk skal serveres. Nå lasses det på med både krydder, urter og deilige sauser. Fisk er ikke bare lett å smaksette, men også kjapt å tilberede. Faktisk kan fisk erstatte kjøtt og kylling i de fleste rettene du allerede lager. Hva med laksepasta? Eller ovnsbakt torsk masala? Fiskeburger? Her er det bare fantasien som setter grenser. Er du glad i meksikanske smaker, er det bare å kjøre på med ingrediensene du ellers bruker til taco. Laks funker perfekt i wok, og torsk er nydelig sammen med ramen.

    Heldigvis har det etterhvert blitt ganske godt utvalg i butikkene. Fiskegrateng og fiskekaker finner du overalt. I tillegg kan du stadig oftere finne pene, ferdig fileterte fiskestykker i kjøledisken. Det gjør det straks mye enklere å velge fisk til middag! Hvis du trenger inspirasjon eller oppskrifter, er 3iuka.no stedet å gå. Der ligger det massevis av fristende retter, inndelt i kategorier som streetfood, rask og hverdag. I tillegg gir de anbefalinger ut fra både fiskeart og vanskelighetsgrad. Perfekt for travle studenter, med andre ord!


    3iUka

Følg oss på sosiale medier