Logo Studentpakken
Studietidens lille høydepunkt

10 Verktøy du trenger for en enklere studiehverdag

STUDENTTIPS

10 Verktøy du trenger for en enklere studiehverdag

Av William Østensen
6. Mars, 2021

Å være student kan ofte være en krevende og stressende opplevelse, og spesielt i disse tider. Med alle distraksjonene vi har på nettet og rundt oss kan det være vanskelig å holde på konsentrasjon og produktivitet, ikke minst opprettholde krav til seg selv på hva man skal klare. Heldigvis finnes det et hav av digitale verktøy som kan hjelpe deg med akkurat dette. Disse verktøyene kan være med på å hjelpe deg med både tidsstyring, fokus, innholdsproduksjon og produktivitet. Her har jeg samlet mine favoritter av slike verktøy som jeg bruker regelmessig som kan være med å forenkle din studiehverdag.

Tide er er app som lar deg koble av fra enhver hektisk og stressende dag. Med sitt minimalistiske design og funksjoner som whitenoise og soundscapes, hjelper Tide deg med å fokusere, sove, slappe av eller puste. Sliter du med å enten sove eller holde deg fokusert gjennom dagen grunnet stress , distraksjoner eller andre ting, er dette den perfekte appen for deg. Du finner den også som en chrome utvidelse.

Sjekk den ut og last den ned her: Tide.fmQuizlet er den enkleste måten å lære, pugge eller øve på. Det er en nett- og mobilbasert læringsapplikasjon som lar deg lage dine egne flashcards eller velge mellom millionvis av andre ferdiglagde. Dette verktøyet lar deg bruke forskjellige måter å studere på og lar deg dele alt mellom venner. Om det er en eksamen, en test eller bare noe du trenger å få til å sitte er Quizlet en meget god hjelper til dette.

Les mer om Quizlet her: Quizlet.comHvis du er som meg, er du nok også veldig flink til å ta pauser som ender opp med å være mye lengre enn tenkt. Da vil du nok finne denne nettsiden veldig nyttig. Take a five er en applikasjon som lar deg velge hvor lenge du vil at pausen skal vare og hva du vil gjøre i pausen, for eksempel, surfe på nettet, youtube eller bare se på netflix. Når tiden har gått vil tab-en fjernes og du vil få en melding om at pausen er over; akkurat det kicket man trenger for å sette i gang med jobbingen igjen.

Take a five finner du her: takeafive.comÅ sitte og lese artikler kan fort bli en distraherende aktivitet. Fylt med reklame, bilder, saker og andre ting kan man lett falle ut av det som egentlig er målet, nemlig å faktisk lese artikkelen. Heldigvis finnes det et verktøy som hjelper deg med dette også. Outline er en side som lar deg putte inn url-en til artikkelen eller siden du vil lese og fjerner deretter alt som virker distraherende for deg, slik at du kan lese helt i fred uten å være redd for å falle for distraksjoner.

Outline finner du her: Outline.comDersom du sliter med å holde fokuset og konsentrasjonen oppe over lengre tid har jeg den perfekte teknikken for deg: Pomodoro teknikken. Dette er en teknikk som går ut på at man jobber eller leser i intervaller på 25 minutter med 5 minutters pauser mellom. For hvert 4. intervall tar man så en litt lengre pause på 20-30 minutter. Med bruk av denne metoden finner du at det blir enklere å holde fokus på det du skal og lar deg jobbe mer effektivt.

Det finnes mange applikasjoner som hjelper deg med å bruke denne teknikken, og her er min favoritt Pomodor. Pomodor lar deg enkelt få oversikt og gir deg en timer på disse intervallene. Etter hver runde får du også statistikker på hvordan du gjorde det.

Hørtes dette ut som noe for deg? Sjekk det ut her: PomodorBare det å være på nettet kan være distraherende. Det er ikke lang vei til en side som setter deg av det du egentlig skal jobbe med og senker produktiviteten. Win the day er en chrome extension som endrer nettleseren din til et fokus verktøy som lar deg ende alle distraksjonene i nettleseren og øke produktiviteten. Med dette verktøyet setter man et hovedmål og en tidsperiode man ønkser å oppnå dette målet på. Det lar deg også sette daglige mål som skal hjelpe for å jobbe mot det helhetlige målet. Se fremgangen din hver gang du åpner nettleseren og ta i bruk habit trackeren eller fokus modus som lar deg fjerne alle de distraherende sidene i en gitt periode.

Den perfekte applikasjonen for å hjelpe deg å holde fokus og oversikt over målene dine.

Last den ned her: wintheday.comI disse tider er det nok mange som finner seg i å bruke lang tid på å stå opp om morningene. Det skal ikke mye til for å trykke på den slumre knappen (som som oftest bare gjør deg trøttere) eller se zoom forelesningen i sengen (for å så sovne igjen noen minutter senere). Alarmy appen er her for å hjelpe deg med nøyaktig dette. Alarmy er som navnet impliserer en alarm app som istedenfor bare en vanlig vekkerklokke lyd lar deg sette ulike oppgaver som må utføres for å slåes av. Dette kan for eksempel være å måtte løse matteoppgaver eller hjernetrim, skanne en QR kode eller ta bilde av en forhåndsbestemt gjenstand.

Putt QR koden for eksempel på kjøkkenet eller badet eller ta bilde av toalettskålen eller vaskemaskinen og du blir tvunget til å stå opp uten noen enkel måte å komme deg rundt alarmen på. Alarmy finner du her: AlarmyØnsker du å levere en rå presentasjon på skoleprosjektet ditt, eller kanskje du har en brosjyre du skal lage for organisasjonen du jobber for, men føler ikke helt at Powerpoint gjør susen? Da har jeg løsningen, nemlig Projector. Projector lar deg lage slående presentasjoner eller poster med rå grafikker og layouts. Det lar deg velge mellom flere ferdiglagde templates eller lage dine egne fra scratch. Så enten du skal lage en sosiale medier post for et nytt produkt, skal pitche en idé eller vil imponere klassekamerater med en presentasjon fikser Projector dette.

Se mer på Projector.comDet er sikkert mange som meg som synes at det kan bli litt vel stille på hjemmekontor. Kanskje man savner litt lyden av andre folk på kontoret eller lesesal, kaffemaskinen som står på i bakgrunnen, lyden fra trafikken utenfor vinduet eller tastaturer som klikkes på biblioteket. Med Sound of collegeagues får man nøyaktig dette. På denne siden kan du selv sette stemningen og bakgrunnstøyet du savner som kan bidra til et mer produktivt arbeidsområde slik det var. Dersom du er lei av din vanlig spotify lese-liste har de også en spilleliste du kan sjekke ut.

Lag din egen stemning med Sound og Colleagues her: SoundofColleaguesPå toppen av listen finner vi mitt all-time favoritt produktivitets-verktøy: Notion. Notion er et produktivitet / workspace / alt-i-ett program som lar deg samle alt fra prosjekter og oppgaver, notater og dokumenter og filer og andre programmer, alt på samme sted. Organiser alt du trenger via ferdiglagde templates fra andre eller lag det akkurat som du trenger selv. Notion hjelper deg å organisere og holde oversikt over alt du kan tenke deg i løpet av en ellers hektisk hverdag og er definitivt verdt en titt.

Mer om Notion og hvorfor det kan forenkle din hverdag også finner du her: Notion.soJTVCcmNibG9jayUyMGlkJTNEJTIyMTQ0MTclMjIlNUQ=

Populær nå

Del:

Populære artikler

Les flere artikler