Logo Studentpakken
Studietidens lille høydepunkt

Studentmiddag til under 50-lappen!

MAT OG LIVSSTIL

Studentmiddag til under 50-lappen!

Studentbloggen
31. januar, 2021

Du bør ikke kimse av ertesuppe før du faktisk har smakt denne! Dette er ikke bare en billig studentmiddag , den er næringsrik og veldig god på smak i tillegg!

  • 300-400 gram frosne grønne erter
  • 2-3 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten chili (kan sløyfes)
  • 1/2 lime (kan sløyfes)
  • 1 -2 buljongterninger (jeg bruker ofte en og en halv)
  • Vann

Start med å hakke sjalottløk, hvitløk og chili. Ha litt olje eller smør i en kjele, og fres de hakkede ingrediensene til de blir blanke i kjelen. Ha i de frosne ertene, og la de frese et par minutter sammen med løken og chilien. Hell så over vann. Tenk deg at vannet akkurat skal dekke ertene. Ha i buljong, litt salt og pepper og la suppen småkoke i ca 10 minutter til ertene er møre.

Deretter kjører du suppen jevn med en stavmikser eller blender. Når suppen har fått en fin og myk konsistens, skvis en halv lime opp i suppen og rør inn.

Serveres med brød!

PS: Har du rømme eller creme fraiche stående, kan du røre inn en spiseskje i suppa før servering. Gir en god og fyldig smak! Er du så heldig at du har litt bacon eller spekeskinke liggende i kjøleskapet også, stek opp og dryss over suppen.

Voilà, middag for under 50-lappen!

Håper det smaker 🙂

Lyst å vite om konkurranser, utdeling, rabatter, tilbud og tips før alle andre?

Del:

Populære artikler

Les flere artikler

Kommuniser ut seksuelle behov, ønsker og savn - fra START
Padron Peppers med ostedipp? Ehm.. JATAKK! Og det beste - denne retten er laget på bare noen minutter, og er et verdig tilskudd til tapasbordet.
Minipizza mekker du enkelt selv. Kombinasjonen av pepperoni, paprika og Min Kavlifavoritt Cheddar og Chili smøreost sørger for at dette blir en ny pizzafavoritt! Oppskriften gir 6 til 8 minipizzaer.