Logo Studentpakken
Studietidens lille høydepunkt

Studentmiddag til under 50-lappen!

MAT OG LIVSSTIL

Studentmiddag til under 50-lappen!

Studentbloggen
31. januar, 2021

Du bør ikke kimse av ertesuppe før du faktisk har smakt denne! Dette er ikke bare en billig studentmiddag , den er næringsrik og veldig god på smak i tillegg!

  • 300-400 gram frosne grønne erter
  • 2-3 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten chili (kan sløyfes)
  • 1/2 lime (kan sløyfes)
  • 1 -2 buljongterninger (jeg bruker ofte en og en halv)
  • Vann

Start med å hakke sjalottløk, hvitløk og chili. Ha litt olje eller smør i en kjele, og fres de hakkede ingrediensene til de blir blanke i kjelen. Ha i de frosne ertene, og la de frese et par minutter sammen med løken og chilien. Hell så over vann. Tenk deg at vannet akkurat skal dekke ertene. Ha i buljong, litt salt og pepper og la suppen småkoke i ca 10 minutter til ertene er møre.

Deretter kjører du suppen jevn med en stavmikser eller blender. Når suppen har fått en fin og myk konsistens, skvis en halv lime opp i suppen og rør inn.

Serveres med brød!

PS: Har du rømme eller creme fraiche stående, kan du røre inn en spiseskje i suppa før servering. Gir en god og fyldig smak! Er du så heldig at du har litt bacon eller spekeskinke liggende i kjøleskapet også, stek opp og dryss over suppen.

Voilà, middag for under 50-lappen!

Håper det smaker ????

Lyst å vite om konkurranser, utdeling, rabatter, tilbud og tips før alle andre?

Del:

Populære artikler

Les flere artikler

se to profesjonelle lag i CS:GO møte hverandre live på scenen etterfulgt av konserter med Marstein, GKR og Mat Duo på kvelden!
Padron Peppers med ostedipp? Ehm.. JATAKK! Og det beste - denne retten er laget på bare noen minutter, og er et verdig tilskudd til tapasbordet.